tiistai 5. heinäkuuta 2011

Nukkapähkämöö


Tämä nukkapähkämö on sitten ihana perenna. Nämä ovat pääsisäänkäynnin muuripenkissä. Tosin yksi on kylväytynyt itsestään tienpenkan sepeliinkin. Isäntä kerkesi trimmerillä hutasta yli ennenkun kerkesin varottaa että antais kasvaa vaan. Näyttää kyllä ettei säikähtännä kuoliaaksi vaan jatkaa eloaan ja kasvuaan.

Näitä kuvia ladatessa taas itse säikähin ihan kamalasti, kun joku lintu kopsahti ikkunaan. Räksä varmaankin kun niitä pyörii koko ajan pihalla meidän kirsikoita, mansikoita ja muita marjoja vaanimassa. Eivät pelkää pöllöäkään (en minä) puun oksalla, joka ostettiin viime vuonna niitä pelottamaan. Toinen 'riesa' on harakat, niillä on varmaan pesä lähistön pusikossa kun alvariinsa koikkelehtivat kartanolla. Ei siinä muuten mitään, mut mää vaan tahtoisin ite syödä marjani, kun niitä ei kuitenkaa vielä tule niin et ois 'naapureillekin' jakaa. Sitä paitsi oon vielä vähän katkera kun kerkesivät napsia kaikki vihreät mansikatkin ennenkun ehdittiin laittaa verkot päälle. Mur.


Tässä vielä yksi takarinteen kukertajista. Pulutin alias sepelkyyhky, lintukirjasta olin ymmärtävänäni.

1 kommentti:

  1. Nukkapähkämö ON todellakin suloinen kasvi! Harmi vaan, että Kuusirannan nukkapähkämöt katosivat. Oli varmaan liian tukalat olosuhteet ihan talon eteläseinustalla, vaikka sen pitäisikin tykätä auringosta. Ehkä kuitenkin vielä joskus yritän tuon valkokarvan kanssa uudelleen :)

    VastaaPoista