sunnuntai 5. heinäkuuta 2009

Päivän kukkia


Piti kuvata noita hortensioita kun ne on sinistyneet yhä enmpi. Näyttää kivalta mun silmiini.


Vähän sinisen ja liilan sekoitusta tuo väri on. Onkohan se siinä piimässä sen salaisuus, kun olen lukenut monen yrittäneen sinistä, mutta vaaleenpunasta on tupannut tulemaan. Onko kellään muulla kokemusta noista 'rehuista'.


Luulin jo nyhtäneeni nuo malvatkin pois tuolta välistä vaan sieltä ne tauon jälkeen nostavat nuppujaan ja saavat olla jos kerran ovat ollakseen.


Tästä on tulossa sinipiikkipallo. Muistaakseni. Nämä on ensimmäisiä istuttamiani kukkia ja hyvin ovat viihtyneet. Keräävät mukavasti perhosia ja muita pörisiöitä. Pitäisi muistaa lainata tyttäreltä kameraa ja lähilinssiä kun kukkiminen on ajankohtaista niin saisi pörräyskuvia.


Suikeroalpikin aloittelee kukintaansa. Se on tosi kova leviämään, että melkein riesaksi asti. Hyvä laittaa se paikkaan jossa saa rauhassa kasvaa jos kasvaa. Siis kiitollinen aloittelijan kasvatettava.

2 kommenttia:

  1. Kauniita nuo siniset hortensiat. Minulla on pensasmainen pieni kuutamohortensia, joka on tehnyt vasta nuppuja. Köynnöshortensiakin löytyy, mutta se kasvattaa vain lehtiä... Malvoista tulevat mieleen omat viimevuotiset malvani, jotka kuolivat kaikki talvella. Omalla pihalla ei siis malvan loistoa tänä kesänä näe.

    VastaaPoista
  2. Heips! Kiitos kommentistasi blogissani - kiva löytää näin mukavat puutarhajuttusi:) Olisiko sini tai joku muu piikkiputki tuo kukkasesi kaunotar?:)

    VastaaPoista