tiistai 13. heinäkuuta 2010

Syvästi tykkään


Pihan ensimmäinen daalia on avannut nuppuansa. Jee! Pussin etiketissä lukee että Park Princess. Näitä rinsessoja istutin tuohon viisi juurakkoa. Vielä on odotettavissa muunkinlaisia daalioita. Jännää! Tämä on siis ensimäinen kesä kun hankin noita daalian juuarakoita ja olisi siis tarkoitus yrittää säilyttää ne juurakot talven yli. Mulla ei ole kokemusta miten ne saa säilymäään, niin että jos joku ystävällinen sielu vois vinkata.


Peipistäkin tykkään kovasti. Tuosta lehtien harmaansävysta ja kukkasista. Nämä olivat keväällä vielä ihan pieniä, mutta hyvin ovat peittäneet omenapuunalustaa.


Ostin prismasta yhden erilaisen pelargonian. En huomannut mitään lappulippusta josta selviäisi mikä pelargonia tämä on, mutta äidin mielestä tämä olisi orvokkipelargonia. Mokasin kun vein sen tuonne ulos pergolaan. Tuli sade ja vei kaikki kukat ja nyt vasta alkaa uudet olla nättinä. Siirsin sen sitten terassille niin on enemmän suojassa sateelta.


Kaukasianmaksaruoho kukkii myös. Siinä on todella kauniit kukat kun viitsii kumatua ja katsoa oikein läheltä. Taas kaipailin sitä tarkempaa lähilinssiä, mutta ehkä joskus, ehkä joskus se on vielä omassa kädessä. Jep.

1 kommentti:

  1. Kauniit kuvat : ) Monesti nuo pienet kukat ovat läheltä ihan käsitämättömän kauniita...
    Daaliat saa säilymään talven kellarissa tai kylmähuoneessa. Juurakot kaivetaan maasta, kun pakkanen on mustuttanut lehdistön.
    Tästä aiheesta varmaan postaillaan vielä paljon, kun syksy saapuu : )

    VastaaPoista