keskiviikko 9. toukokuuta 2012

Kenelle kellot soivat


...pitäiskin koittaa ottaa kuva tuosta alla näkyvästä alushameesta...

Kadonneen lumikellon metsästys voidaan julistaa päättyneeksi. ;D Ne ovat vihdoinkin löytyneet, mutta paha kyllä, vain kaksi kappaletta kukkii. Muista ei liikahda lehtikään. Tai siis jos oikein tarkkoja ollaan niin enhän minä kaikkia tähän samaan kohtaan istuttanut. Kummallista. Missä ne muut ovat, kysyy pieni ihminen? Mulla PITI nääs olla sellaista tavallista lumikelloa ja kerrottua. Tämä näkyvissä oleva taitaa olla se kerrottu.


Onko syssyllä tapahtunut jokin perustavaa laatua oleva erreys niitä istuttaessa. Kaivellut liian syvälle, ei muistanut kastella tai lannottaa? Ei voi tietää vain arvailla (..syytän sua elisabeth rehn.. ) mutta kyllä nuo kaksikin nätiltä näyttää.


Tulppaanit ovat pikku hiljaa nostelleet nuppujaan ylemmäs. Kyl mää niimpal niit ootan ja kun on tulossa niitä uusiakin ihanuuksia. Tosin tässäkin kohtaa vähän ihmettelen, kuinkas muuten. Kahteen isoon ruukkuun niitä syksyllä laitoin ja toisessa ei näy vielä mitään, toissessa lehdet ovat jo kohta kymmenen sentin mittaisia. Oot vaan malttamaton, sanon itselleni. Kesä on vasta alussa eikä makeata mahan täydeltä.9 kommenttia:

 1. Minullakin nousi vain kaksi lumikelloa ja se on niin epistä, kun nimeni on Lumi. Myyrät syövät vain lumikellot ja tulppaanit. Mutta ensi vuonna eivät enää syö. Katso Leivon pariskunnan kirjasta Tulppaanitarhan lumo, miten homma hoituu. Minä tein koe-erän kerrotuilla pikkutulppaaneilla ja nyt ne ovat jo nupulla!

  Kellot soivat nyt suloisille pikkumyyrille...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Outs, myyrät. Ne näyttävät syövän mitä tahansa. Kiitos tuosta kirja vinkistä. Tsekkasin netistä kirjaston tarjonnan ja näyttäisi sellainen kirja löytyvän. Täytyypä käydä lainaamassa lähi päivinä.

   Poista
 2. Kyllä minäkin aika monen kasvin kohdalla olen malttamaton ja lähes lähden kaivamaan maata myyrän lailla tarkistaakseni nouseeko sieltä mitään!
  Ihana lumikello, minulla on tuota samaa... mutta ei niistäkään noussut kuin pari ekana keväänä. Mielestäni lumikellot ovat vähän huonoja nousemaan, mutta sitten ne jotka ovat asettuneet, eli nämä 2 kpl, tekevät kyllä pikkuisia kavereita ja niistä se vähitellen laajenee. Lumikelloa on kai vähän vaikea istuttaa kuivista sipuleista, sitä pitäisi siirtää tuoreina kasvustoina, eikä niin, että sipuli on päässyt pussissa kuivahtamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin pitäisiköhän niitä sipuleita ensin liotta ennenkun istuttaa ne? Syksyllä voisi yrittää laittaa ainakin muutaman lisää.

   Poista
 3. Minulla on ihan samat kokemukset lumikelloista, alkuun eivät millään tahdo lähtemään kasvuun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä tietää etten ole ainoa joka niiden kanssa ihmettelee. :)

   Poista
 4. Heissan,sinulle ois blogissani jotain käyppäs hakee.Mukavaa alkanutta viikkoa sinulle!

  VastaaPoista
 5. Samat kokemukset kuin muillakin tuossa edellä. Ensin tuli vain yksi tai kaksi kelloa ja seuraavina vuosina niitä tulikin aina vain enemmän. Odotusta ja kärsivällisyyttä, sitähän tämä puutarhurin elämä on :)

  VastaaPoista