perjantai 1. toukokuuta 2009

Mun pihal kukki ny


Tänään huomasin, että kevätkaihonkukassa pilkistää ensimmäinen kukka. Nuppujakin näkyy olevan. Sain sitä pienen taimen ystävältäni viime keväänä ja se kasvoi kesän ruukussa. Syksyllä jaoin sen ja istutin maahan. Tässä se saa nyt levitä rauhassa ja peittää alaa.


Nämä pienet narsissit on paistattanut päivää jo jonkin aikaa. Sain nämä jotain kyläiäijältä purkissa ja iskin pihalle sitten pihalle. Näyttävät viihtyvän.


Kevättähteä on pikkuisen marjapensaiden juurella. Voisi syksyllä istuttaa lisää.


Skilloja olen istuttanut metsän reunalle monena syksynä. Keväällä kun kukat nostavat päätään, ihmettelen aina etteikö niitä vieläkään ole tuon enempää. Viime syksynä tosin en löytänyt enempää kuin pari pussia vaikka etsin monesta kaupasta. Ois pitäny ennakoida ja ostaa heti kun tulivat kauppoihin. Otetaan tänä vuonna vahinko takaisin.


Sitten kukkapenkkiin on ilmaantunut tälläistä pientä keltaista kukkaa. Olen kyllä kuullut sen nimen joskus, mutta ei tuu mieleen millään.


Tämäkin orvokki on tullut ihan itseestään ja kukkii siinä jonkun iiriksen juurella. Sain tuon iiriksenkin viime keväänä ystävältäni, mutta nimeä hän ei muistanut. Se kukki heti kesällä ja teki tälläisen kukan. Jos joku sattuu tietämään nimen olisin kiitollinen tiedosta.

2 kommenttia:

  1. Ihania kukkasia, voisin hyvinkin jutella näille ;)

    VastaaPoista
  2. Jotain kummaa reittiä eksyin tälle sivullesi, kivoja kuvia (taisin tulla Elegian pohjien perässä).

    Keltainen pikkukukka on käenrieska, ne on ihania vaikka just nurmikolla vapaasti kasvaen. Iiriksen suhteen sitten en osaakaan auttaa.

    VastaaPoista