maanantai 13. helmikuuta 2012

En ole mikään piironkinjalka

Mä vaikka tässä istun ja vartoon

Oon suora niin kun Eiffelin torni

Ja ryhti on kuin Holkerin Harrin

On runojakin laatikko täynnä

Mä Bahamalle varmasti lähden
Ja elokuvatähtiä tiiraan
Mä istun vaan ja sua hirveesti rakastan
Sitä vaan että kotka on laskeutunut. ;D  Eli Äidiltä ja Isältä saatu piironki tulla tupsahti matalaan majaamme ja se on kuin tehty tuohon paikkaan. Piironki on ollut vanhemmillani ainakin 40 vuotta. Silloinen naapurin rouva oli ostanut vaatekaapin ja tuo ei enää mahtunut hänen kämppäänsä joten hän pyysi, että Isäni hommaa sen pihalle ja pistää palasiksi?! Äiti kysymään, että onko se pakko hajottaa? Ei kuulemma ollut, kunhan pois veisivät. Maksua rouva ei halunnut, mutta Äidilläni sattui kukkarossa olemaan kaksi kymppiä ja sen hän antoi rouvalle. Alunperin piironki on ollut petsattu, mutta jossain vaiheessa maalattu. Tarkoitukseni on kesämmällä maalata se uudestaan, tällä kertaa valkoiseksi. Kyselin jo velipojalta, joka on puuseppä, alustavasti neuvoja miten se olisi paras tehdä, miten hioa ja mitä maalia käyttää. Mutta täytyy palata asiaan vielä uudestaan sitten kun on ajankohtaisempaa. Että sitä odotellessa. Jep jep.

8 kommenttia:

 1. ooooooh, kun on nätti! :) maali on kyllä hieman liian mattaruskea meikäläisen makuun, mutta uudella maalilla saat varmasti kivasti eloa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti. Toi väri on kyllä vähän liian synkkä ja saa piirongin näyttämään jotenkin tosi raskaalta. Muistan piirongin valkoisena, mutta Äiti sanoi sen olleen vain pohjamaalin väri.

   Poista
 2. Onpa kaunis piironki! Maalipintakin näyttää ihan siistiltä. Itse en sitä kyllä valkoiseksi maalaisi, mielummin laittaisin uuden petsipinnan. Mutta miljööstähän se on paljon kiinni, mikä näyttää hyvältä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, olen tosi onnellinen että sain sen meille. Siinä on kyllä joistain kohtia pintamaali kulunut ja valkoinen väri näkyy, mutta Isä on paikkaillut ruskean tussin (!?) kanssa. :D

   Poista
 3. Todella kaunis! Itse maalaisin sen myös valkoiseksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti. Ajattelin että se ainakin näyttäisi keveämmältä valkoisena, jona sen muistan, mutta kun se on puuta niin se silti painaa kuin synti. ;D

   Poista
 4. Valkoisena piironki onkin varmasti tosi kaunis.

  VastaaPoista
 5. Komiat on mööpelit teillä!! (sanois pohojalaanen) Uuret maalit vaan pintahan! Minoon aina kans tykäänny tollaasista..

  VastaaPoista