torstai 15. maaliskuuta 2012

Nysse alkaa, iik

Ystäväni kysyi minulta tännään olenko kylvänyt jo mitään siemeniä. Painokas vastaukseni oli, että EN. Sitten kun menin kauppaan, ostamaan ihan jotain muuta, tarttui käsiini jotain ihan muuta. ;) Nyt näyttä siltä että sisäisen puutarhurini pikkurilli on herännyt talviuniltaan. Edellisen kerran kaupassa käydessäni bongasin daalioita ja gladioluksin ja muita, oli pakko pysähtyä katsomaan mitä oli tarjolla. Koko ajan kuitenkin hoin mielessäni itselleni: ''Sää et voi ostaa noita, sulla ei oo mitään paikkaa mihin laittaisit ne. Sää et voi ostaa, et voi ostaa, et voi, et voi...... jne''. Kestin sen kuin nainen ja kävelin pois. Tänään taas kurkkasin mitä oli tarjolla ja hoksasin et onhan meillä kasvimaa. ;D Eli lehtikaalia, mustajuurta, silpoherneitä, kyssäkaalia, kesäkurpitsaa, retiisiä, ruusupapua, tarhakehäkukkaa ja kelloköynnöstä tarttui hyppysiini. Niin että mites nyt suu pannaan? Pannaanko mutrulleen vai mytrylleen, vai syksyllä nams, nams, muns mums ja slurpsista?!

13 kommenttia:

 1. Mutristella ei kannata. Tehty mikä tehty. Onpahan syksyllä naposteltavaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä minä kotona vähän kauhistelin kuinka monta pussia olin ostanut, mutta juu, syksyllä masu kiittää :).

   Poista
 2. No niin, kylvökausi lähti käyntiin! Aika hauskaa, taisi ystävä kylvää päähäsi alitajuisen tarpeen siemenen :-D Onneksi siemenet ovat sen verran edullisia, että vaikka kaikkia ei ehtisi kylvää tai joku sato epäonnistuisi, ei se paljon haittaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun sitten vaan MUISTAISI kylvää ne oikeana ajankohtna. Muisti pelaa joskus pätkittäin.

   Poista
 3. Hyvä syksy sadonkorjuineen tiedossa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan. Mulla kun on tuo viherpeukalo on joskus keskellä kämmentä. ;D

   Poista
 4. Ihania siemeniä... kuten tuo valkea kelloköynnös ! Tosin se kannattaa kylvää jo hyvissä ajoin sisälle esikasvatukseen. Sen alkuun lähtö kun on niin hidas.
  Nämä kevään innostavat siemenkylvöpuuhat tuovat todellisen kevätfiiliksen... ei sillä ole niin väliä, vaikka kaikki ei onnistuisikaan. Se ihana innostus ennen kaikkea ; )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ystävälläni oli viime kesänä tuota kelloköynnöstä liilan värisenä ja se oli niin nätti, että ajattelin jos silloin kokeilevani sitä. Muistin nuo aatokset kun näin tuon siemenpussin. Toivotaan että kylvö onnistuu.

   Poista
 5. ..kelloköynnös on aivan ihana ja rehevä köynnös, kannattaa kokeilla, pari kesää sitten kylvin ja yksi siemen iti, mutta oikein hyvin se kasvoi ja kukki, tosin hyvin myöhään. Viime kesänä ostin n. 30cm korkean taimen 6 eurolla ja siitä tulikin mitä mahtavin köynnös ja kukki ihan pakkasiin saakka, aloittikin sitten hieman aiemmin kukintansa aurinkoisen puolen kuistilla.
  Menestystä "taimitarhaan" :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivon niin hartaasti että toi kelloköynnöskylväys onnistuu. Mulla on vähän vaihdellut onni tuossa kasvatustyössä. Pitäisi tässä lähipäivinä saada siemenet multiin. Ystäväni kukka oli kyllä niin ihana viime kesänä.

   Poista
 6. Eikös sitä sanota, että "kyynelin kylvetään ja ilohuudoin korjataan"...? Vai olikos se toisin päin? No..varmaan pitää toi ensimmäinen paikkansa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla se usein käy niin että itku pitkästä ilosta. ;D Esim. keijunmekko ei ole ollenkaan mun kukka. Toisilla olen nähnyt niiiiin upeita keijunmekkoja, mutta ainakin viime kesänä, kun vihdoin semmosen itelleni hankin, mun oli semmonen roippana ettei pahemmasta väliä, vaikka ostinkin sen valmiina alkuna, ettei ois ollu muutakun kastella ja kasvattaa.

   Poista
 7. Ihan hulluushan tässä siemenvalikoimassa meinaa iskeä :)

  Tervetuloa tutustumaan uuteen blogiini:

  http://viher-jakasityopiiperrysta.blogspot.com/

  VastaaPoista