torstai 5. heinäkuuta 2012

Perhosbaari


Pikkuveli höpisi eräänä päivänä perhosbaarista. Eilen etsiskelin netistä tietoa sellaisen perustamisesta. Päätin kokeilla TÄLLAISTA ehdotusta . Ei muuta kuin kaapista etsiskelemään purkkia ja aineksia. Kotikaljaa, hiivaa ja sokeria. Kotikaljaa en löytänyt, joten uhrasin Isännän yhden saunaolusen. Siitä ei kauheasti kiitelty. ;) Meni hyvä aine hukkaan. Jaa, no, kysy sitä perhosilta.

Tänään Pikkuveli kävi keräilemässä omat kypsyneet mansikkansa ja kertoili toisenlaisesta vaihtoehdosta. Punaviiniä ja siihen niin paljon fariinisokeria, kuin saa liotettua. Ajattelin, että tehdään tällainen kenttätutkimus ja vertaillaan kumpi sekoitus on enemmän perhosien mieleen. Nyt ei sitten muuta, kun sitä vinkkua hakemaan ja fariinisokeria. Päätin tehdä sekoituksen joku päivä ennenkun Isäntä tulee töistä. ;) Kaatunutta maitoa on nääs turha surra. :)


Jos perhosille on baari, niin mulle sitten kahvipaussi ja banaanikakkua, rommirusinajäätelöä ja oman maan mansikoita. Viikonloppuna Tytär teki kesän ensimmäisen mansikkakakun omista marjoista. Nam hyvää. Satoa on tähän mennessä tullut noin yksitoista litraa. Näytän pitkää nenää harakoille ja rastaille, jotka ovat käyneet tsiikailemassa josko hekin saisivat jotain syödäkseen. Eivät saa, siitä on Isäntä pitänyt huolen. Teki mansikoille sellaisen hervottoman lukaalin, ettei tarvitse kumarassa kulkea.

Kivaa päivää kaikille.

3 kommenttia:

  1. Minua naurattaa mansikkalukaali :-D Ja pettynyt isäntä, jonka saunaoluet meni perhosille! Olen kuullut myös tuosta viini-sokeriliuoksesta, en oluesta niinkään (paitsi etanasyöteissä).

    VastaaPoista
  2. Punaviini-sokerisekoituksesta olen nähnyt perhosten pitävän kovasti. Jos se olisi enemmän isännänkin mieleen:)

    VastaaPoista
  3. Kiitos kommenteista. Tuo olutversio ei näytä saaneen suosiota perhosten keskuudessa, koskapa en ole nähnyt vielä yhtäkään perhosta ryypiskelemässä. Täytyy tehdä tuo viiniversio ja toivoa parasta. Ja sitten kamera valmiina odottamaan.

    VastaaPoista