torstai 22. marraskuuta 2012

Tour de Kääk! 2: Plörö Park

 Vuokrattiin auto.
Sillä lähdettiin kaasuttelemaan kohti Papukaijapuistoa, Loro Parkkia. Tämä jättimäinen kaija toivotteli portilla tervetulleeksi. Sisäänpääsy maksoi 33ekee/per. hölö (lapsilta vähemmän, mut en muista paljonko, kun ei ollu kersoja mukana), mutta se sisälsi kaikki näytökset puistossa.

Heti portin sisäpuolella oli tänä upea karppilampi.
Ihastuin siihen niin, että sanoin tahtovani kotiinkin tällaisen. Kalamies ei innostunut. Höh, miksi? Tässä kohtaa saattoi jo aavistaa, että minä olisin koko ajan viimeinen villahousu kameroineni. Minä haluan KATSOA, en vai vilkaista, ja kasella KAUAN ja HUOLELLA. :)

"Mitäs siinä töllistelet?", tuntuu tämä gorilla sanovan. Mielipiteensä se osoitti hyvin selvästi tulemalla suoraan eteeni ja kääntämällä takapuolensa. Kuvaapa siinä nyt sitten, parempaa puoliskoani ;D

Jääluolan kautta arktisiin svääreihin.

Tässäkohtaa ei tarvinnut eväänsä liikauttaa, kun lattia pyöri pingviinihuoneen ympäri.


Seuraavaksi delfiininäytökseen

Yksi pikkupoika pääsi veneretkelle delfiinin vetämänä. Taisi olla pojalle aikamoinen elämys varsinkin, kun sai vielä silitellä delfiinejä kaverinsa kanssa, joka ei ensin uskaltanut lähteä kyytiin.

Kiiruusta piti, että jouduttiin seuraavaan esitykseen.
Hyvin äkkiä selvisi, miksi sadetakkeja jaeltiin. Onneksi oltiin ylempänä katsomossa. Eipähän kovin moni voi kehuskella, että minut on miekkavalas kastellut. ;D

Suuri on kaunista?

Sano aaaaaaa.

Harmi, ettei ollut parempaa objektiivia kuvata näitä valkoisia tiikereitä. Niitä sanotaan myös rewantiikereiksi. Lisää tiikeritietoutta voit lukea TÄSTÄ. Siellä on UPEITA kuvia ja pari pientä videon pätkääkin.
Jaguaaria ei päästy näkemään. Sen asuinpaikan olivat vallanneet haalaripukuiset työmiehet, jotka porasivat, sahasivat, junssäsivät ja supsuttelivat pullasudilla puunrunkoja. Liekö suursiivous ollut meneillään.


Vedenalaista maailmaa.
Siellä oli vaikka minkämoista vipeltäjää.

Hui hai.
Köllötteli tuossa lasikuvun päällä eikä ollut moinaankaan katselijoista alapuolellaan.

Papukaijojakin siellä tietenkin oli. Niitä oli vain vaikea kuvata, kun olivat niin tihesilmäisen verkon takana, ettei kamera oiken tarkentanut sinne. Puisto on 40 vuotta vanha ja luulen häkkien olevan ihan alkuperäisiä, kun olivat niin pieniäkin. Siksi tuntui, että papukaijat olivat vähän sivuosassa koko puistossa. Tämä oli varmaan uusimpia rakennelmia niille sekä yksi iso, jonne pääsi sisälle katselemaan niitten touhuja.
Harmi vaan, me myöhästyttiin papukaijanäytöksestä, eikä enää jaksettu tuntia oottaa. Koko päivä siellä lampsittiin edes takas. Kivaa kuitenkin oli. Kannattaa käydä.

Ai niin. Miten Loro Parkista tuli Plörö Park?????
Sen jälkeen oltiin mahataudissa kaikki neljä. KÄÄK. ;O

Muoks! Yritin tässä laitta uutta postia videon kanssa,mutta en onnistunut latamaan videota tänne. Tunari. Ei voi mitään, ennenkuin ymmärrys kasvaa. ;D

9 kommenttia:

 1. Täällähän on kivoja kuvia ja hauskalla kerronnalla höystettynä. Toivottavasti mahatauti alkaa hellittää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset. Kyllä siitä selvittiin päivän lepäilyillä.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kyllä vain. Siellä voisi käydä uudelleenkin.

   Poista
 3. Oispa mahtava päästä lasten kanssa tuommoseen paikkaan.. miekkavalasnäytös ja kaikki :) Ilman vatsatautia tosin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan varmasti. Ihan tarkkaan ei tiedetä, mistä se mahatauti tuli, aamiaiselta vai puiston ravintelista, jossa syötiin. Ehkä kannattais varmuudeksi ottaa omat eväät mukaan.

   Poista
 4. Oi, nuo delfiinit ovat suorastaan liikuttavia, miten ne osaavat olla rivissä ja tehdä temppuja! Kaikki kuvat ovat hienoja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienon shown olivat valmistaneet. Hauska katsella. Otin videokuvaakin, käsivaralta, vähän tutisee kuva. Onnistuiskohan sen lataamminen tänne blogiin

   Poista