tiistai 24. syyskuuta 2013

HARVINAISTA HERKKUA


Vai voiko sanoa herkuksi sitä, että on päässyt tsiikailemaan lepakkoa kosketusetäisyydeltä?
Isäntä oli halkopinoa lataamassa liiteriin, kun löysi tuon pinon päältä köllöttelemästä. Se oli niin pikkuinen. Isäntä luuli sitä ensin hiireksi (?!) tai muuksi jyrsijän raadoksi ja haki minutkin katsomaan. Sitten kun alkoi kaveria siirtämään toiseen paikkaan, se sähisi ja isäntä totesi, ettei tuo niin kuollut tainnutkaan olla.


Nostettiin se sitten puunoksalle niin pääsee paremmin lentoon. Jostain oli jääny päähäni semmoinen ajatus ettei lepakko pääse lähtemään lentoon tuosta tasaiselta laudan päältä. Jos muistin väärin, väistin muurin, voi huomauttaa. En nyt ala googlettelemaan sitä, kun tarttis lähtee koiruuden kanssa aamulenkille.

Joten mukavaa päivää kaikille. :)

11 kommenttia:

 1. Olipa hieno luontohavainto! En kyllä kummeksu sitä, että hiireksi ensisilmäyksellä luultiin. Eikös lepakko ole eestikeelelläkin nahkhiir.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jälkeen päin harmittelin et miksi sitä ei olis tutkinu vielä tarkemmin, kun kerran tilaisuus oli.

   Poista
 2. Hieno havainto! Harvemmin lepakoita onnistuu näkemään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole ennen tullut vastaan. Joskus lennossa oon huomannu. Ohi menee että viuh vaan.

   Poista
 3. Hih. Mutta silt aika mielenkiintoinen tuttavuus. :)

  VastaaPoista
 4. Voi pientä raukkaa..oli varmaan mennyt talvilevolle jo, siksi sihisi, kun herätettiin... Lepakot on hyödyllisiä, syövät hyttyset ja kärpäset pois lähiympäristöstä. Vaalikaa niitä, jos semmosia kerta näette! (siis tarkoitettu kaikille tämä ohje... :) )

  VastaaPoista
 5. Ilmankos meillä ei oo hyttysii, mut kärpäsetki vois joutuu lepakon luolaan. ;D Ja voi että, jos herätettiin se jo talvitorkuilta.

  VastaaPoista
 6. Upeaa päästä tutkimaan lepakkoa likeltä.
  Ehkä minuakin joskus vielä onnistaa.

  VastaaPoista