tiistai 4. elokuuta 2009

Jaakko ja pavunvarsi


Se satu tulee mieleen kun katselee tuota tulikukkaa, joka kasvaa kukkapenkissäni. Loman aikana se on kasvanut vielä lisää pituutta, jota on nyt jo 240cm ja risat. Netistä saamieni tietojen mukaan kuivattuna tulikukka toimii myyrän karkotteena. Pitää varmaan kokeilla ja laitta ensi talveksi lumen alle jäävien havujen joukkoon jos vaikka tehoaisi.


Toisaalta jotkut sanoivat saneensa tulikukasta ainaisen riesan kun se siementää ja leviää niin tehokkaasti, että pitää joka kevät karsia rankalla kädellä. Monia alkuja minäkin siirsin toiseen paikkaan ja osan laitoin suoraan kompostiin. Tosin sitä karsintaa pitäisi vieläkin tehdä, kun ei kaikkia ehtinyt nythtää ennen lomaa. Mutta nyt on niin kuuma, ettei paljoa hutsita pihatyöt. Niinpä juu, aurinko paistaa hihaan. ;)


Kuuliljassa näkyy olevan kukat parhaimmillaan. Mulla on tasan yksi kappale kyseistä kasvia. 'Pelastin' sen kerran syksyllä kun myivät ulosheittohintaan loppuja perennoita, samoin tuli yksi purppurakeijunkukka.


Tänännäköiseltä näyttää nyt hortensia, jonka istutin keväällä. Toinen taitaa olla liian ahtaassa paikassa kurjenmiekan juurella, mutta en keksi tähän hätään sille uuttakaan paikkaa, joten saa olla siellä ainakin kevääseen.

1 kommentti:

  1. Ihanan värinen hortensia ja huikean korkea tulikukka! Mä kartan kaikkia liian korkeita kukkia omassa pienessä puutarhassa, sillä mutta onhan noita kärhöjä ja muita tuettavia kukkia silti kertynyt.

    Meillä alkaa kuunliljan kukinta jo rapistua, ainoastaan pohjoisseinustalla kuunlilja kukkii vasta nyt. Tänä vuonna ne kukkivat tosi hyvin ja pitkään. On ollut muutenkin hyvä kesä kasvien kannalta, kun vettä on tullut säännöllisesti ja täällä etelässä on ollut kohtuullisen lämmintäkin.

    VastaaPoista