sunnuntai 6. kesäkuuta 2010

Kaamee paikka ja yks visio


Täs on teille oikeeta kauhuleffaa, tää on nimittäin mun ex-kasvimaa. Sen on vallannut peltokorte ja se on ihan RAKASTANUT sitä että riivin, raavin ja perkaan sitä keväisin ja syksyisin. Viime keväänä päätin, että nyt riittää ja sen jäljiltä paikka näyttää tältä. Kuva on puunkaato päivältä 8 toukokuuta.


Tänä aamuna näky on tällainen. Tarkoitus oli jo viime syksynä tehdä sille jotain, mutta en vaan jaksanut. Siks toisekseen en osaa oikeen päättää mitä kaikkea paikalle vois tehdä kun se on ihan paraatipaikaalla, tuohon näkee suoraan terassilta. Kiva maisema, oikeen puutarhurin ylistys!?

Pääpiirteittäin ajatus olisi, että peitän koko vanhan kasvimaan sanomalehtien ja mansikkakatteen kanssa ettei mikään vaan pukkaa sieltä alta läpi ja teen siihen yrttitarhan. Yrteille voisi rakentaa puulootat ja tuoda niihin uuden mullan. Sitten siinä voisi olla jotain kivaa pientä aitaa ja köynnöskaarta tai jotain muuta vastaavaa. Nuo marjapensaat voisi siirtää sitten yrttitarhan taakse.


Tuosta pergolan nurkkauksesta voisi jatkaa aitaa ja suoristaa hoidetun pihan rajaa tuonne ex-kasvimaalle päin. Miksi se raja on tuolla tavalla vinoon jätetty, niin ei oo harmainta aavistustakaan, liian vaikea kysymys kun pitäisi muistaa viiden/kuuden vuoden takaisia jutskia (ja liian monia päätöksiä yhtäaikaa). Vihreä aitarulla näkyy tuossa kirsikkapuun oksientakana.

Pergola olisi tarkoitus maalata valkoiseksi tänä kesänä samoin se siihen jatkeeksi tuleva matalampi aita. Onneksi tuosta pergolan maalauksesta ollaan pääsemässä yhteisymmärryksen. Miehen mielestä sitä ei olisi tarvinnut maalata ollenkaan. Itse taas ajattelin että se on keveämmän näköinen ja antaa vihreille köynnöksille hyvän taustavärin kun sen maalaa. Muutenkin olen huomannut että Ukkoni kanssa saatetaan ajatella ihan eri tavalla mitä ja miten joku asia tehdään. Onneksi on puhelahja annettu ja ei siinä muuta kun istutaan pyrstöllensä ja horistaan toinen toisillemme perustellen ja mietitään kumpi ajatus olikaan paremmin toteutettavissa (täytyy myöntää että mulla saattaa olla joskus korkealentoisia visioita kuten esim. siirretään noita isoja kiviä, joho Miäs sanoo no, siirrä vaan, niinkuin hän ajattelisi hänellä olevan Maailman Vahvin Vaimo, joka siirtelee isoja kiviä ihan itekseen kaurapuuron voimalla?! ;D ).

Mutta nyt tarvitaan PALJON sitä motivaatiota, josta eräs Puutarhuri mainitsi perjantaipostissaan eli:

MOTIVAATIO ON SITÄ, ETTÄ UNELMIEN YLLE VEDETÄÄN TYÖHAALARIT.
Parker Robinson

1 kommentti:

  1. Sullahan on ihan selvät suunnitelmat alueen suhteen! Eikun haalarit niskaan ja hommiin! :)

    VastaaPoista