torstai 19. toukokuuta 2011

Kesäkukkia ja köynnöstukia


Laittelin jo muutamia kesäkukkia ja kuten kuvaan kuuluu haksahdin taaskin vaaleanpunaiseen, jota on ollut jo monena vuotena peräkkäin. Nyt kyllä pitkästä aikaa tuohon petuniaan, jota ei kuulemma tarvitse nyppiä, kun en ole nyppijätyyppiä. Toisena kukkana tuossa on jotain jonka nimen jo unohdin. Muisti on lyhyt kuin kanan lento. ;) Dianaa jota on ollu useana vuotena ja ostin nyt vain kolme kappaletta. Sitä laitoin kahteen amppeliin keijumekon kanssa ja yhteen tuommoisen petunian kanssa. Vielä olisi kolme parvekelaatikkoa johon pitäisi hommata kukat.


Heräteostona saapui kotiin tuo ihanan vaaleansininen seinään kiinnitettävä amppeli ja siihen hommasin samaan sävyyn lopelian. Viime vuonna oli parissa ruukussa sinivalkoista lopeliaa ja jotenkin tuntuu että tänä vuonna sininen voisi olla uusi väri niihin parvekelaatikoihin. Varmasti sen näkee sitten vasta, kun tulen kaupasta kukkien kanssa kotiin, että minkä väriseen päädyin.


Tein pari köynnöstukea josta tässä on toinen. Sen juurelle istutin kärhön (Pink Fantasy). Ei sitä paljoa kuvassa näy kun on vielä niin pieni.


Viime talvena tikkaat tulla rojahti katolta alas lumikuorman mukana ja taipuivat ihan linkkuun. Tikkaanpätkästä tein toisen köynnöstuen pujottamalla siihen kanaverkkoa ja kiinnittämällä sen rautalangalla. Tarkoitus olisi että joko ruusupapu tai hajuherne saisi siitä tuen.


Pääoven vieressä oleva alppikärhö on innostunut tekemään kukkanuppuja enemmän kuin koskaan. Muutama on jo avautunut.


Akileijan meinasin siirtää toiseen penkkiin, kun näytti että se kuolla kupsahtaa, eikä niistä ollut kuin yksi jäljellä enää. Siirsin sen viime keväänä kuitenkin vai eri paikkaan samassa penkissä kun en tiennyt mihin muualle se mahtuisi. Mutta näyttää ettei se sittenkää nuupahda jaksaa kukkia ja on vahvistunut jotenkin.


Kirsikkapuutkin on täynnä kukkia ja toivottaavasti sato on sen mukainen.


Omenapuun juurelle olen istuttanut hopeapäpläpeipin ja siinä on niin hauskannäköiset kukat.

Tälläinen katsaus pihan kuulumisiin. Seuraavaksi voisi pistää tulemaan pari kyssäriä viisaammille. Mutta siitä myöhemmin. Hauskaa viikonloppua kaikille. :)

3 kommenttia:

 1. Joko kirsikka kukkii? Ei voi olla totta... Se on sitten jossain tosi lämpimässä paikassa, arvatenkin.. Nättejä noi sun kukka-asetelmat!

  VastaaPoista
 2. Kyl on kirsikat ihan täydessä kukassa, niimpal kukkii ettei oo tosikaan.

  VastaaPoista
 3. Kevätvauhti päällä selvästi !
  Kiva idea tuo tikkaiden uusiokäyttö, köynnöstuista on aina pulaa.

  VastaaPoista