tiistai 31. toukokuuta 2011

Kui täs näi kävi?

Mulla taitaa olla heikko luonne? Vaikka tää ei pitäis tulla itelle(kään) yllätyksenä, niin aina sitä yllättyy sen huomatessaan. Jos joku lähestyy mua ja kysyy 'tahtoisik sää?' tai 'haluaistiko ottaa?', ja jos kysymys on kasveista niin mää aina sanon joo, vaik'ei ois hajuakaan mihin ihmeeseen mää niitä sit rupeen änkeemään ja tunkeemaan!


Ystävä sanoi et hällä ois pari pensasta otatko, ja minähän otin. Oikeastaan niitä olikin sitten neljä, kaksi kutakin plaatua, jotka sain. Tässä kuvassa on tarhakotakuusama ja nyt oon koittanu hakea tietoja niistä ja sen verran oon saanu selville että, pitäisi kasvaa noin metrin korkuiseksi, jossakin sanottiin kyllä että kaksikin metriä (?!), kumpi on sitten oikea tieto ja menestyy vain Etelä-Suomen suojaisilla pihoilla. Ainakin lapusta päätellen olisi punakukkaista lajia.


Toisissa purtiloissa oli tuomipihlajaa, lajikkeesta ei ole tietoa. Sirotuomipihlajan sanottiin kasvavan neljä metriseksi ja isotuomipihlajan jopa kuusi metriseksi. Että tarttis sit kattoo mihin ne tökkää, ettei käy ohrasesti. Onko tuomipihlajat herkkiä saamaan jotain ötököitä? Kun siinä näyttäisi olevan joku joka käpristää lehtiä.


Velipojalta sai sitten papuja. Oon väittäny kaikille että ruusupapua, mutta se olikin härkäpapua ja pensaspapua. Tässä vaiheessa pavuista on itänyt vain yksi härkäpapu ja toisesta vähän näkyy viherrystä, vaikka kyllä liotin niitä ennen kun pistin multaan. Itseltä löytyi vanhoja krassin siemeniä ja ne on iloisesti tulossa, samoin kun viime kesältä säästetyt hajuherneen siemenet.


Toiselta ystävältä sain kurpitsan alun, kesäkurpitsan, tavallisen pitkän vihreän ja keltaisen pyöreän sekä chilin ja jonkun yllätyksen. Tässä kuvassa on chili ja yllätys, mutta kumpi on kumpi niin en enää tunnista?!


Tässä olisi tunnistustehtävä kaikille tietäväisille. Mikä kasvi tämä on??? Saaja ei tiennyt eikä kasvin antajakaan enää muistanut. Tiedosta oisin kiitollinen jos joku tunnistaisi ja vaivautuisi komentoimaan asiasta.

Huomenna olisi tiedossa lapiohommia että saatais pensaat kasvamaan. Hauskaa viikkoa kaikille.

6 kommenttia:

 1. Minäkään osaa kasveista kieltäytyä, onneksi en ole piireissä, ei kukaan kavereista vielä harrasta puutarhaa ;) Alimmainen kasvi näyttää kauhean tutulta, olisi kiva nähdä tarkempi kuva, pelkkä kukinto ei nyt herätä muistissa liikahdusta :)

  VastaaPoista
 2. Vastaanpa vastavierailullani kukka-arvoitukseen: olisiko nuokkutähdikki, Ornithogalum nutans? Ihan tasan sattumalta etsin sen kuvan juuri äsken, kun erääseen taimivaihtoon sitä joku tarjosi otettavaksi, ja tuo näyttää ihan samalta.

  VastaaPoista
 3. Sinulla on hauskat jutut:) Puutarhailijan on kyllä erinomaisen vaikea kieltäytyä ottamasta vastaan kasvia vaikkei olisi kolostakaan tilaa missään;) Ylläristäsi en osaa sanoa oisiko keijunmekko tai joku muu köynnös,vaikka elämänlanka, mutta se on täältä katsoen vasemmalla sillä oikeanpuoleisen tunnistan chiliksi.

  VastaaPoista
 4. En minäkään osaa kieltäytä mistään puskista tai kukista, niitä on sitten stressiin asti talon nurkilla, odottamassa istutusta. :)
  Sirotuomipihlaja on aika hidaskasvuinen, mulla on pari sellasta, ja ollut jo noin 10 vuotta, mutta ei ne ole kuin jotain pari metrisiä. En tiedä miks ei ole kasvaneet isommiksi. Kait ne joskus kasvaa. Kiva kun olet meillä vieraillut, sulla ei näköjään voikkaan kirjautua lukijaksi, siksipä laitoin suosikkeihin.
  Mukavaa loppuviikkoa ja lämmintä sellaista.

  VastaaPoista
 5. Kukkahattuneiti: Tarkistin tuosta alimmasta kukasta otetut kuvat. Taisi olla mun ystävä oikeassa, kun sanoi mua kukkahulluksi. Kaikki kuvat oli kukasta, ei koko kasvista!? :)

  intopii: Googletin tuon nuokkutähdikin ja näyttäis kyllä aika samalta. Kiitos kovasti!!!!

  Inkivääri: Kiitos. Kirjoitin heti chilin jäätelötikkuun ja tökkäsin multaan ettei pääsis taas unohtumaan.

  Tuija: Oho, täytyypä tarkistuttaa tuo lukija homma, että mikä siinä mättää.

  VastaaPoista
 6. Oijoi, mitä ihanuuksia olet saanut! Eihän noille olisi voinut sanoa ei. Täällä ollaan ihan saman taudin kourissa. Eilen juuri hain naapurikaupungista kuorman monivuotisia, enkä kaikkia tunnistanut. Lupasin kuitenkin pihalleni sijoittaa...:)

  VastaaPoista