maanantai 29. elokuuta 2011

Hevosaitaa


Tästähän sitä keväämmällä lähdettiin liikkeelle, pystyttämällä aidan tolppia. Oikealla pikku rinteessä näkyy syksyllä siirtämiämme marjapensaita, jotka ottivat siirrosta vähän nokkiinsa. No, täytyy myöntää ettei se ehkä ole ihanteellisin paikka ja maaperä niille. Kauimmainen tolppa on kulmassa.


Tässä toisesta suunnasta samaan kulmaan. Tästä lähtien on aidassa myös myyräverkkoa. Vasemmalla näkyvät mansikkapuskat on siirretty toiseen paikkaan, ne olivatkin siinä vain väliaikaisesti. Tähän vasemmalle pitäisi, joskus, tulla yrttitarha.


Näkymä kulmasta pergolaan päin. Myyräverkko jatkuu tästä vain tuohon 'kaariporttiin' asti. Tarkoitus olisi rajata talveksi marjapuskat pois peurojen ulottuvilta.


Ja sama näkymä pergolasta kulmaan päin.


Velipoika sanoi aidan nähdessään, että täähän on kuin hevosaita. Niinpä. Jos mulla ei voi olla hevosta, voi sentään olla hevosaitaa. ;D Ajateltiin että aita on keveämmän näköinen kuin tiheään laudoitettu 'normaali' aita, mutta samalla kuitenkin rajaa piha-aluetta, ei kuitenkaan itse tonttia, joka on 6000 neliötä.

Niin ja ne mansikat siirtyivät sitten tähän pergolan viereen. Siitä lisää tuonnempana.

1 kommentti:

  1. Kaunis on! Minustakin harvempi hevosaita sopii moneen paikkaan, tiheä laudoitettu on kyläteiden aita, mutta monessa paikassa ei sen tyyppisiä maisemia ole.
    Kauriita vastaan tarvitaan todellakin järeitä suojia. Naapurini ovat aidanneet nyt koko tonttinsa, noin 4000 neliötä, kyllästyttyän siihen, että ne syövät kaiken. Minä toistaiseksi verkotan erillisiä kasveja, pitääkin muistaa laitata verkot, nyt kylän hiljennyttyä kauriit alkavat liikkua aktiivisemmin pihoilla.

    VastaaPoista