keskiviikko 7. syyskuuta 2011

Satonäkymiä


Maa-artisokat kasvavat hurjaa vauhtia. Ainakin ne varret. ;D Niillä on korkeutta yli kaksi metriä ja on hauska, että ne kukkivat nyt kun muuten ei pihalla ole kauheasti kukkivia kukkia. Paitsi, että ne tietysti kasvaa kasvimaalla. Isäntä jo kaiveli yhtä vartta, mutta olivat vielä niin pieniä ettei sitten syötäväksi otettu.


Kyssäkaali on hyväksi havaittu ja sitä meillä kasvoi viime vuonna ja taidetaan laittaa ensi vuonna myös. Ajattelin laittaa keväällä punajuurta ainakin kokeeksi ja katsotaan kasvaako vai nou.


Ja tietenkin pottuja, nämä näyttää vähän rupisilta, mutta hyvän makusia ovat. Pottu pitäisi muuttaa toiseen paikkaa ensi vuonna, kun vaan keksisi mihin.


Niin ja sitten nämä kurpitsat. Tähän monsterivarteen on näillä näkymin tulossa ainakin kolme kurpitsaa. Varren pituus oli viime viikolla mitatessani 11 metriä ja risat ja se on kasvanut siitäkin varmaan pari metriä. Sieltä se on tulossa kompostista pitkin polun vierustaa ja kohti pääovea. Katsotaan koska se koputtaa ovikolkutinta. ;D Sitten kun tietäisi mitä näille kurpitsoille pitäisi tehdä, kun oon niitten kanssa ihan uunoeemeli. Joku hehkutti porkkanakurpitsahilloa. Kaikkea voisi tietysti kokeilla, kun vaan osaisi päättää missä vaiheessa kurpitsat voisi riipasta irti varrestaan. No, katsotaan, sanoi lääkäri, saapi harmaat aivosolut mietittävää.

6 kommenttia:

 1. Sinulla on kaunis pohja tässä blogissasi. Perjantaita!

  VastaaPoista
 2. Kiva blogipohja tosiaan.. meikäläinen on vaan juuttunut "valmiiseen" eikä osaa edes niitä käyttää! (Pitäisköhän laittaa Mosse asialle, jos se vaikka osais???)
  Miten sä käytät kyssäkaalta? Niinkuin kukkakaalta vai?

  VastaaPoista
 3. Maa-artisokat ovatkin minulle uusi tuttavuus, tai istutin niitä parisen vuotta sitten, mutta en ole vielä niistä mitään laittanut. Ehkä ensi vuonna :)

  Ihania syyspäiviä tänne!

  VastaaPoista
 4. Kurpitsoista voisti tehdä vaikka hilloa ja piirakoita, kurpitsakeittoa ja vaikka mitä. Aikamoinen köllikkä siinä jo onkin. sullahan on oikein kunnon sato siell kasvamassa.:)
  Mukavia syyspäiviä sinulle toivottelen.

  VastaaPoista
 5. Santra, huomasin vasta äsken sun uuden kauniin taustan tässä blogissa, kertoisitko minulle mistä olet ne saanut.? Aivan ihana.

  VastaaPoista
 6. Tuija: Yhden kurpitsan kävin jo riipasemassa ja keittoa kokeilin tehdä. Tuli kyllä ihan syötävää.

  Noita blogipohjin oon ottanu Keisarin uudet vaatteet-blogista osoitteella http://pueblogisi.blogspot.com/. Siellä on Itkupillin ja Elegian tekemiä pohjia. Tosin blogini vasemmassa yläkulmassa olevaa elegian banneria klikkaamalla pääsee katsomaan hänen tekemiään pohjia myös suoraan.

  VastaaPoista