sunnuntai 18. syyskuuta 2011

Suma seisoo ja miehet nukkuu


Tai no, oikestu tuossa pitäisi lukea, suma seisoo ja NAINEN nukkuu. Mää oon ollu ihan SYYSVÄTYS. En oo saanut aikaiseksi tehtyä palio mittään niistä miljoonasta asiasta, jotka keksin tehtäväksi tänä syksynä. Vaikka ensin ajattelinkin, ettei tartte tehä muuta kuin ne normaalit syystyöt. Jos oon sisällä, en saa mentyä ulos ja jos oon ulkona, en saa mentyä sisälle ja silti tuntuu, ettei hommat skulaa ja etene. Mutta, kuten näkyy kukkasipuleita ostin kumminkin. Eivät ole vaan vieläkään maassa.


On meijän pihalla joku silti ahertanut. Siis mun Miäs. Meijän mansikkamaan piti tulle ensin tähän kohtaan, mutta suunnitelma muutui hovissa ja paikkaa siirrettiin. Nyt tähän pitäisi tulla kukkaketo. Mulla piti olla jossain siemenpussi, jonka olin vahingossa (?) ostanut pari vuotta sitten. En löytänyt, vaikka etsin kissojen ja koirien kanssa. Suunnistin kauppoihin. Arvatkaa löytyikö. EI. Niitä kuulemma tulee keväisin ja ne menee heti kaikki. Mitä, eiks syksy ookkaan hyvää kylvöaikaa? Sitten kattelin josko löytyisi mun himoamaa kirsikkaluumua. Olin nähnyt sellaisen keväällä (kuinka ollakaan), mutta en silloin ostanut kun en tiennyt mihin sen istuttaisin. Nyt tiesin, mutta ei siellä ollut, muita puita kyllä oli pilvin pimein. Mitä, eiks syksy ookkaan hyvää istutusaikaa? No, mut mansikat on nyt ainakin istutettu.
Mun Miäs ja mun Velipoika hääräsivät ihan simona tän rojektin kimpussa ja panivat hösseliksi alta aika yksikön. Yhen pyynnön Velipoika esitti. Että kun tossa mansikkamaan laidassa on tilaa niin, josko laittaisin siihen karhunvatukan. No, mikä ettei. Heti seuraavana päivänä hyökkäsin taimikauppaan. Arvatkaa löytyikö. EI. Mitä, eiks syksy ookaan hyvää istutusaikaa? Kaikkee mitä mää oisin tahtonu, saa vasta keväällä. Voihan kikkare. Apropoo, siitä tulikin mieleen, että Miäs noutaa meille myös hevonlantaa peräkärryllisen kasvimaalle ja vähän muuallekin. Jotta ens vuonna tää torppa on siis oikeen kasvatuslaitos. ;D
Lopuksi vielä yks kysymys. Tietääkö kukaan mikä pensas (kai tää on pensas) tämä on??? Oon saanut sen ystävältäni ehkä pari vuotta sitten, mutta antaja ei oo tienny mitä antaa (eikä jälkeenpäin muistanu mittään) ja saaja ei tienny mitä saa. Siihen tulee keväisin valkoiset tuoksuvat kukat, jotka on vähän kellomaiset, melkein pyöreät. Jos joku vois vinkata, kun en itse ole yrityksistä huolimatta tunnistanut. Kiitos, tack. Hauskaa viikkoa kaikille. :)

5 kommenttia:

 1. Ihana kirjotus sulla Santra, mua nauratti ihan älyttömästi tuo sun hevosenlantajuttusi, vai että kasvastuslaitos...heheheh...hyvä, kyllä siusta tulloo kelpo hortonomi vielä, ainekset ovat loistavat.
  No höh..eikö löytynyt yhtää mitään siemeniä, laitahan mulle osoite, niin laitan sulle muutaman pussin, mitkä pitää kyvää silleen että ne saa kylmäkäsittelyn, en tiedä onko nyt myöhäistä, mutta ei se anna jos ei otakaan.Mulla on kasa pusseja jemelissä, katon mitän on, ja ihan oikeesti laita mulle sp:llä osoitteesi niin pistän heti postiin jotain.
  Jos haluat tietenkin.

  En osaa tuosta nyt äkkiseltään sanoa mikä puska on kyseessä, ei ehkä mikään sellainen mikä mulla on, kun en kerran tunnista. Pitää pistää mietintämyssy päähän.

  Mukavaa viikkoa sulle Santara.

  VastaaPoista
 2. Hyvä kun olet ostanut jo kukkasipulit vielähän ne kerkiää maahan istuttaa, itsellänikin on ne istuttamatta meidän tähän postimerkin kokoiseen alaan ja kyllä vaan se ihmisen mieli on toisinaan vähän niin ja näin ei siitä ota erkkikään selvää!

  Hyvää jatkoa kyllä me ne spulit vielä maahan saadaan eiks je!

  VastaaPoista
 3. Kauniita kukkasipuleita oot ostanu,minä istutan näin syksyllä sipulit maahan,kyllä niitä voi istuttaa näin syksyisin,vaan ei vielä ole saapunu mun kukkapaketti,jossa on kukkasipuleita istutettavaksi:)..Mukavaa alkanutta viikkoa!

  VastaaPoista
 4. No olipa huonoa tuuria kun eioota sulle möivät!! Keväällä sitten kun on virtaakin enemmän hyvin levätyn talven jälkeen ja onhan sulla komeat sipulit ostettuna. Omanikin on vielä ihan pussissa, en ole älynnyt vielä kiirehtiä. Tänään vasta oli eka yöpakkas aamu näillä lakeuksilla :)

  VastaaPoista
 5. Tuija: Kiitos paljon. :) Jos sinulla on ylimääräisiä siemeniä, niin täytyypä pistää postia tulemaan.

  Sirkka: Koitin hillitä tuota kukkasipulinhamstrausta tänä vuonna, kun tuntuu että hommaa riittää muutenkin.

  Tansku: Minäkin tilasin noiden kuvassa olevien lisäksi lumikelloa lisää ja vähän muutakin, vaan eipä niitäkään ole vielä näkynyt.

  Satu: Kyllähän se kenkutti, mutta toisaalta kai ne puutarhamyymälät haluavat talveksi nurkat tyhjiksi, niin eivät enää syksyllä tilaa mitään ylimääräistä.

  VastaaPoista