keskiviikko 19. lokakuuta 2011

Hiphei

Nythän ne nytkähti etiäpäiten nämä hommat. Kai sitä vaan oottaa että sais aikaan enemmän kun saa ja sitten tuntuu, ettei saa aikaan mitään. Sain laitettua maahan noin puolet niistä n. 320 (!??) sipulista, jotka on tullut hankittua. Kun lajittelin niitä tuossa huoneen lattialla miettien mihin paikkaan niitä istuttaisin tuli mieleen, että äiti mitä mää taas oon tehny. Niin monta pussia ja nyssäkkää sinä oli.Meillä on kaksi isoa ruukkua ja ajattelin tällä kertaa kokeilla laittaa sipulikukkia niihin , niin on mukavampi keväällä katsella niitä kun sieltä kurkkaa jotain ihanaa. Tähän toiseen tulee narsissia, Triandus Thalia luki pussissa, keskellä ja reunoille oranssinpunaista tulppaania, Kaufmanniana Fashion.
Toiseen laitoin tilaamaani kevätunelma lajitelman, sisältäen Finolaa ja Black Neroa. Ne ovat tuossa keskellä ja ympärillä on vanhaa Stocholm tulppaania jonka kaivelin ylös sen kukittua. Jos noista uusista tulee niin ihanat kuin kuva antaa ymmärtää niin olen kyllä aivan myyty. Tuo Black Nero on kyllä niin tummaa, etten ole noin mustaa tulppaania ennen nähnyt ihan eävänä. On taas mitä odottaa keväällä. ;)


Kaikki puiden alustat olen myös mennyt läpi. Ennen kuvaa ei ole, kun iski semmoinen ronspiraatio etten ehtinyt kameraa hakea ettei se vaan heti mene pois. Siinä riittikin lapiolla töitä ja otin kunnon rinkulat nurmikkoa pois ja toin uutta multaa tilalle.


Ensimmäisen kirsikkapuun alla on kurjenpolvea ja siihen istutin nyt Triumf tulppaania 21 kappaletta seuraksi. Toisen kirsikkapuun alla on hopeahärkkiä ja sinne laitoin tuota Jackpottia 30 kappaletta. Muutakin tuli vielä laitettua, mutta ehkä postailen niistä tuonnempana. Reipasta torstaita vaan kaikille. :)

8 kommenttia:

 1. Anteeksi rakas Santra,kun lupauksestani huolimatta, en laittanutkaan niitä siemenpusseja.Kun niitä katselin totesin, että ne kaikki ovatkin semmoisia mitkä laitetaan vasta keväällä, eli ei niitä olisi nyt syksyllä kannattanut suotta laittaa, sovitaanko niin, että ollaan yhteyksissä TÄSSÄ asiassa keväällä, niin pidän silloin lupaukseni ja saat myös niitä muitakin taimia, mitkä ovat ns.kaksivuotisia. OOKOO?
  Muuten joko olet käynyt osallistumassa arvontaani.
  Kyllä olet ollut tosi ahkera, sulla on mieletön kukkakomeus kyllä keväällä odoettavissa. Ihanaa.
  Minä en laittanut tänä syksynä paljonkaan sipuleita, tuli sellainen totaalikyllästyminen tässä kesken kaiken.Nyt pitää talvi huilata, jotta keväällä jaksaa taas aloittaa innokkaana puutarhan hoidon.
  Mukavaa loppuviikkoa sulle Santra.

  VastaaPoista
 2. Mihin laitat talveksi tuon ruukun? Sehän hajoaa, jos on pihalla pakkasessa, eikö? Minullakin on yksi iso, kaunis ruukku. Haluaisin sen jonnekin talveksi, mutta en rikkoutumisvaaran vuoksi uskalla.

  VastaaPoista
 3. Tuija: Ei mitään hätää, koitetaan muistaa palata asiaan keväällä. Kävin jo osallistumassa arvontaan, ja kinkitin edellisee postaukseen :). Noita sipuleita tuli 'vahingossa' noin paljon.

  Vilma: Nuo ruukut ovat olleet jo pari talvea ihan vaan ulkona tuulessa ja tuiskussa, ja ehjänä ovat pysyneet. Niissä on pohjassa pari reikää, niin enin vesi pääsee pois eikä jäätyessään riko ruukkua. Umpinaista ruukkua ei kannatakaan jättää ulos.

  VastaaPoista
 4. Tuija: Siis enhän kinkittänyt vaan LINKITIN, painovirhepaholainen iski. ;D

  VastaaPoista
 5. Ihania sipulikukkaruukkuja, noita on ilo katsoa keväällä! Minäkin ostin Thalia-narsissia, vielä istuttamatta. Aion saada suurimman osan maahan ennen viikonloppua.
  Sinulle on tunnustus blogissani!

  VastaaPoista
 6. Ihanan värisiä noi oikeen tummat tulppaanit! Pitäis sitt keväällä päästä katsoon niitä..!!!

  VastaaPoista
 7. Saila: Kiitos kovasti.

  Paksu Leidi: Juu tulppaanit rulettaa. ;D Tarttee varmaan järjestää yks Neulomon kokoontuminen meillä, mutta saahan niitä sitten muutenkin tulla katsomaan.

  VastaaPoista
 8. Vehreää jA oNNELLISTA Puutarhavuotta 2012!

  Odotan vain että saan nähdä keväällä kuvat noista ihanista tulppaani istutuksista!!!

  Niistä tulee aivan mielettömän ihanat!!

  VastaaPoista