maanantai 3. lokakuuta 2011

Kurpitsapäivä


Tänään oli niin sateinen päivä, että ajattelin sen olevan mitä parhain päivä käydä nirhasemassa yksi kurpitsa irti varrestaan. Kokoeron omenaan näkee kuvasta. Painoa kurpitsalla oli kokonaista 4039g, jos nyt ihan tarkkoja ollaan. Halusin kokeilla kurpitsahillon tekoa, mutta googlettamalla en löytänyt mitään kivaa ohjetta, joten piti ottaa käyttöön kikka kolmonen, siis kilauttaa kaverille, koska muistin saaneeni joskus herkkuhilloa mieheni veljen vaimon tekemänä.


Ohjeessa jonka sain oli kilo kurpitsaa ja kilo omenaa, mutta halusin puolittaa tuon omena kilon ja laiton puolet omenaa ja toisen puolen porkkanaa. Näiden lisäksi tuli vielä yksi appelsiini ja yksi sitruuna mehuineen ja kuoret raastettuna. Sekä tietenkin hillosokeria. Aikani keiteltyäni surautin sauvasekottimella ihan soseeksi. Tavaraa tuli noin kaksi litraa. Arvatkaa tuliko hyvää?


Kaapissa oli myös lojunut viherherukkahillo jota ei syönyt erkkikään, koska se oli jäänyt liian happameksi. Niinpä kiehautin vielä puolikkaan annoksen kurpitsahilloa, nyt vain omenalla ja appelsiinilla höystettynä ja keitin viherherukkahillon sinne joukkoon. Nyt tuli kuulkaa niin lempeetä, niin lempeetä että jos nyt ei kelepaa nii johan on ihime, sanoo pohojalaanen.

Koko kurpitsaa en saanut näihin menemään, joten keittelin kuutioita ja pakastin tulevaa käyttöä varten. Vielä siellä olisi yksi varmaan parin kilon kokoinen kurpitsa ja yksi pieni, mutta se ei taida kasvaa enää. Niistä vois koittaa tehdä keittopohjaa pakkaseen, tai sitten jotain muuta jos tulee joku aate. Ai nii, en tiiä oonko sanonu et tein myös kokeeksi luumuhilloa, kun sain luumuja Velipojalta ja siitäkin tuli nanna, vaikka ite sanonkin. Kohta mun tarttee hommata uus jääkaappi ku noita purnukoita tuntuu tulevan alvariinsa. Jotta kyl meil hilloo on kohta ku lottovoittajalla. ;D

6 kommenttia:

 1. Herkullisen näköisiä purnukoita! Kyllä se on niin ettei itsetehdylle hillolle ole vertaa. Itse olen vasta tänä syksynä keitellyt ekat hillot. On mustikasta, puolukasta, karpalosta ja usko tai älä, eilen illalla keittelin luumusta. Kyllä nyt meidän kelpaa!:)

  VastaaPoista
 2. Herkullisen näköisiä purnukoita! Kyllä se on niin ettei itsetehdylle hillolle ole vertaa. Itse olen vasta tänä syksynä keitellyt ekat hillot. On mustikasta, puolukasta, karpalosta ja usko tai älä, eilen illalla keittelin luumusta. Kyllä nyt meidän kelpaa!:)

  VastaaPoista
 3. Hups! Tuli tuplasti kommentoitua...:)

  VastaaPoista
 4. Kuulostaapa ja myös näyttää herkulliselta, nam ! Tahtoo ens vuonna kurpitsaa : )

  VastaaPoista
 5. Satu: Kyllä itsetehdyt hillot on poikaa. Sullaki on sitten herkkua mistä valita.

  Betty: Kyllä kannattaa kokeilla kurpitsaa, sitä tulee meillekin myös ensi vuonna. Nyt tekis mieli tyrkätä kurpitsaa vähän joka sörsseliin, mut valitettavasti ei enää oo mistä ottaa. Paitsi kaupasta. :)

  VastaaPoista