keskiviikko 23. marraskuuta 2011

Suppilovahverohillo


'Anteeks MITÄ?!', oli ensimmäinen ajatukseni kun tuosta kuulin. Mutta niin se vain oli, ystäväni oli tehnyt suppilovahverohilloa. Ja niin minäkin tein kun olin saanut reseptin häneltä. Siis olihan sitä ihan PAKKO kokeilla.

Ystävämme K on kova poika sienestämään, ja ruokaakin laittamaan, ja hän saa aina perjantaireseptin Pentti-Oskari Kankaan Herrankukkarosta ja sieltä on lähtöisin tämäkin resepti. Reseptinlaatijan mukaan suppishillo käy hyvin riistan seuraksi ja kyllä, hirvenlihan kanssa käy kyllä oivasti, sillä testasimme sitä viikonloppuna. Mutta että jälkiruokahillona pannukakun ja lättyjen kanssa?? Hmm, ehkä pikkuisen epäilen, kun suppisten maku on aika voimakas tuossa hillossa, mutta kai sitä pitää pistää elämä risaseks ja joku kerta testata. ;D

Jos jotakuta alkoi kiinnostamaan suppilovahverohillon teko, Reseptin voi löytää TÄSTÄ KLIKKAAMALLA.

Kun pienin tuon kaksi litraa suppiksia sain niistä litran paloiteltuna. Ajattelin että jos talvella tekee pakastetuista sienistä, niin on hyvä vähän katsoa minkä verran niitä tarvitaan. Tosin tuohon nestemäärään olisi voinut varmaan laittaa enemmänkin sieniä, koska neste ei niin kauheasti keittynyt kasaan puolessa tunnissa. Mutta pakastetut sienet pitäsisi siksi ehkä paistaa pannulla kuivemmaksi, ettei neste siitä vain lisääntuisi.

Kivaa keskiviikkoa!

3 kommenttia:

 1. No, enpä ole moisesta hillosta kuullut. Ei ehkä lettuhilloa...

  VastaaPoista
 2. Olis kiva maistaa sitä, että miellyttääkö... :) kun tykkään sienistä muutoin.

  VastaaPoista
 3. Hei kaikki Puutarha Ystävät!
  Olen haaveillut löytäväni listan jossa suomalaiset puutarhablogit löytyisivät kasvuvyöhykkeet mukaan. Siitä olisi hyötyä, etenkin meille haastavammilla vyöhykkeillä eleleville, mutta se olisi myös hauskaa ja opettavaista. Ja ehkäpä samalla vyöhykkeellä olevat puutarhablogistit voisivat innostua järjestäämään tapaamisia keskenään tai osaavat auttaa ja vinkata hyvistä tapahtumista. Tartu haasteeseen, lisää oma puutarhasi listaan oikean kasvuvyöhykkeen alle ja halutessasi laita linkki tälle sivulle omaan blogiisi!

  Linkki PUUTARHABLOGIT VYÖHYKKEITTÄIN LÖYTYY TÄSTÄ: http://karolinanpuutarha.blogspot.com/p/suomalaiset-puutarhat-kasvuvyohykkeen.html

  Sienihillo kuulostaa kyllä eksoottiselta =)

  VastaaPoista