maanantai 16. huhtikuuta 2012

Blondilla on kamera

Osa varmaan muistaa kuinka olen rutissut digikamerassani olevista roskista. No, käytin sitä sitten huollossa ja puhdistuksessa ja maksoin itteni kipeeksi. Arvio liikkeessä ensin oli että 50-100 euroa. Päätin olla kaukaa viisas ja pyytää hinta-arvion ja että soittavat sitten mulle. Hyvä oli että soiton tullessa istuin, koska muuten olisin tippunut pyrstölleni ja loukannut häntäluuni. Arvio oli 175 ekee!! Piti Isännän kanssa pitää pieni budjettineuvottelu, että puhistetaanko vai ei  ja että perskutarallaa pitääkö mun vaihtaa harrastusta kun käy niin kukkaron päälle.

Pääteltiin jotta jos meinaa kuvata on  linssin paras olla puhdas, koska SE alkaa pitemmän päälle käydä tuhoisaksi mun verenpaineelleni ja kai Isäntä ajatteli omiaakin verenpainettaan ja sitä miltä tuntuu asustaa saman katon alla persuuksiin ammutun karhun kanssa. ;D Kaikkea kun ei aina voi laskea alkavien viihdevuosien tiliin, jolloin saattaa jo kymmenienmetrin päästä nähdä että nyt kannattaa pinkasta ja vähä äkkiä nurkan taakse piiloon oman turvallisuutensa takia. Nääs isot tytöt on tämmöstä kertonu, että siinä vaiheessa alkaa olla semmonen hormoonihyrrä, jotta saattaa  lähtä oksat pois ja puolet latvasta ja tulla tunti turpaan ilman mainoskatkoja. ;D ;D ;D Eli kynnyksellä ollaan, kynnyksellä ollaan.

 Enivei, mut onneks kumminkin  kun laskunmaksun aika tuli, piti kuvetta  kaivella noin 140e verran, mut rahhaahan sekin on mun pienistä tuloistani. Sitten kun pääsin kotiin ja tsiikailin linssin läpi mun ois kumminki tehny mieli pitää ne turpajuhlat. Sieltä oli nääs ne vanhat roskat hävinny, mut siel oli uusia mustia roskia jotka näky vaikka vaihoin objektiivia ja koitin puhdistaa joka pinnan. Onneks tässä vaiheessa olin yksin kotona niin ei tullu sen kummempia tapaturmia. Sen verran harmitti että päätin pistää kameran kaappiin ja oven lukkoon ajatuksella poissa silmistä, poissa mielestä.


 Kun olin tuosta sitten aikani toipunut, päätin kokeilla kameraa ja kuvata leipomiani ja onnistuineita kuppikakkuja sekä ihania neilikoita, jotka olin saanut mieheltäni ollessamme Rukalla hiihtämässä. Ne oli sieltä kuskattu kotiinkin ja kahden viikon vanhoina vielä ihan kuin uusia. Mutta en saanutkaan kuvia ulos kamerasta. Kone ei suostunut avaamaan ohjelmaa jolla ne oli  aikaisemmia kamerasta siirretty koneelle, ei vaikka miten koitin. Poika kävi kahteen kertaan ropaamassa ja ohjelmia ettimässä että vihdoin saatiin jollakin ohjelmalla siirrettyä niitä. Arvatenkin kamera lepäsi jonkin aikaa käyttämättä kaapissa.

Eilen päätin tarttua härkää sarvista ja kuvasin krookusten kukintaa  pihalla ja aamulla ajattelin rauhassa koittaa ladata niitä koneelle. Mutta ohjelma ei aukea ja jossain vaiheessa ruutuun tule teksti kolmannella kotimaisella että laitteessa on jotain vikaa kun ei yhdisty. Voehan änkeröinen ny se myrkyn lykkäsi. Jostain sitten pätkähti päähäni ajatus, jotta hilseet vaan pölähtivät.  HEUREKA, onhan kamerassa muistikortti, ota se irti ja työnnä se sinne minne aurinko ei paista eli keskusyksikköön. Sitte rupes Lyyti kirjottamaan tätä vaikiaa osotetta ihan kiltisti ja huomioitavaa oli että ruutuun ilmestyi myös pieni ikkuna, jossa luki 'To customers using previous version of Zoom Browser EX'..........

Siis kannattaako blondille antaa kamera käteen ollenkaan? Kysyn vaan. Jospa tää kuvauskausi saataisiin nyt sit kunnolla aloitettua.

Pai tö vei. Niitä roskia ei kumminkaan jostain syystä näy, ainakaan näissä kuvissa. Hyvää alkanutta viikkoa kaikille. Taidan ottaa haravan käteen ja lähteä pihalle. :)


9 kommenttia:

 1. Sisso, olipa kallis puhdistus! Se oli varmaan joku totaalipuhdistus, mulla se on kustantanut noin 40 euroa, mutta suoraan sanottuna en tiedä mitä he siinä puhdistavat. Roskia ei kumminkaan ole putsauksen jälkeen linssissä/kennossa näkynyt. On se kivempi kuvata, kun tulee siistejä kuvia. Ja ihania nuo kuvasi ovatkin, voi jee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saila. Kyllä teki kipeetä aukoo noita kukkaronnyörejä, eikä toivottavasti enää ton hintasta hoitoo tarvii antaa. Harmi vaan et paikkakunnalla ei ole kun yksi kameraliike tällä hetkellä. Vaikka ei ne sitä puhdistusta siellä tehneetkään, vaan lähettivät johonkin.

   Poista
 2. Ei näy roskia kauniita kukkia vaan. Meilläkin on yksi pieni kamera linnunpöntön katossa. Sieltä tiiraillaan pöntön elämää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi roskia ei näy, muuten ois harmittanut taas ja aina vaan.

   Teillä onkin sitten mahdollisuus seurata lintupönttörealityä. :) Aika hienoo.

   Poista
 3. No sehän oli kuin jännäriromaanista konsanaan. Melkein henkeä pidätellen piti lukea sun juttus, että miten siinä nyt isännän ja kameran ja sun verenpaineen oikein lopulta käy! Loppu hyvin kaikki hyvin, onneksi...kaikkien kannalta! Kauniita on kuvat eikä roskista tietoakaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy vaan toivoa, ettei roskia näy vastaisuudessakaan. Päätin satsata semmoseen ilmanpainepulloon vai mikälie sen nimi nyt olikaan, josko siitä olisi apua kun näkyy roskia linssissä..

   Poista
 4. Tulin vastavierailulle ja heti jäin lukijaksi..
  Kauniita kuvia. Välillä menee tuon tekniikan kanssa hermot, ei voi mitään, onneksi et jättänyt kameraa kokonaan kaappiin jotta saadaan nauttia kuvistasi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa ja mukavaa oloa. :) Kyllä tuo kameran kanssa sähläily välillä työstä käy, kun ymmärrys pettää ja järki jättää. ;D

   Poista
 5. Ihania lähikuvia! Viis siitä onko roskia vai ei, minä tykkään lähikuvista!! Kauniit värit..ym..

  VastaaPoista