maanantai 22. lokakuuta 2012

Sä olet minun bambi


Ne on täällä taas. PEURANPAISTIT. ;D
Yllätyin perjantaina, kun olin käymässä aamupalalle pöydän ääreen puoli kahdentoista aikaan (kääk, en vain ollut saanut yhtään nukutuksi kahteen mennessä, joten nukuin univelan heti pois) ja ne kökötti tuossa keskellä pihaa. Hain heti kameran, eivätkä ne häiriintyneet yhtään, vaikka haahuilin ikkunan takana vaalean aamutakkini kanssa.

... oiskohan tuossa kukkapenkissä mulle jotain nannaa......


Tällä kerralla en aplodeerannut niitä pellolle. Isäntä oli suojannut omenapuut ja marjapensaat verkolla. Sitä paitsi ne näyttivät pitävän kirsikkapuun lehdistä, joten ajattelin että saisivat imuroida koko nurmikon niistä, mutta eivät ne niin järjestelmällisiä olleetkaan.
Sen varan kyllä pidin, että jos oikeasti alkavat kukkapenkkejä kuopimaan, niin silloin jytkyttelen ikkunalasiin.
No, se näytös ei ollut kovin pitkäikäinen emmekä nautiskelleet aamupalaa yhdessä.
Eipä tässä muuta, kuin ruskaista maanantaita vaan kaikille. :)

12 kommenttia:

 1. Voi argh! Tuo on kyllä sellainen näky, joka saa mut pihalle vaikka aamutakissa tai pyjamassa heilumaan ja karjumaan. Meilläpäin ne eivät ikkunan takana haahuilusta ole moksiskaan eivätkä edes ihmisen pihalla nähdessään lähde kovinkaan rivakasti karkuun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä peurat eivät vielä ole niin kesyjä, kuin pohjoisessa yhet porot, jotka ei hätkähtäneet vaikka kivellä (uups, sori) heitettiin. Niistä oli kiva käydä pissailemassa terassille.

   Poista
 2. Oooh! Sulla on ollu eläviä bambipatsaita pihallas. Pyäryttävän ihania. Mä kerään keramiikka bambeja, siitä tää ihastus. Mä kyl ymmärrän etteivät nää sun vierailijat ole kyllä kaikista toivotuimpia puutarhaan. Mut silti ne ovat aivan HURMAAVIA!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, joo. Mulla on vähän viha/rakkaus suhde noihin peura/kauriksiin. Toisaalta niitä on kiva seurailla, mutta ei sit enää, kun menevät luvattomille aterioille kukkapenkkeihin.

   Poista
 3. Hurmaavan kauniita tuholaisia! Ihme, että ovat niin rohkeita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei käy kieltämän, etteikö olisi kauniita. Isäntä halajaisii siitä kyllä paistia pakkaseen. Mutta, kun ei oo asetta eikä lupia, niin ei voi paukutella kuin suuta. ;D

   Poista
 4. Voi jukra, ihan kuin satukirjassa:) Mutta tuho on tietenkin suuri.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ollaan nyt varustauduttu noitten vierailuun paremmin. Laitettu verkkoa omenapuitten ja marjapensaitten ympärille, Etteivät enää pääse marjapuskien latvoja syömään.

   Poista
 5. Kauniita ovat, mutta miten röyhkeitä!! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomasin juuri tuolla metsässä kävellessäni, että maanomistaja oli tuonut noille omenia syötäväksi. Siellä oli viisi eri omenakasaa vähän matkan päässä talosta. Niin, että ei ihme jos ne käy meilläkin apajan toivossa. ;D Taitaa maanomistajakin olla paistin toivossa.

   Poista
 6. Näyttävät kyllä aika söpöiltä. Ikävä vaan, jos tekevät pahojaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähemmän on nyt tuhoja, kun on noita verkkoja laitettu.

   Poista