perjantai 10. kesäkuuta 2011

Iiriksiiii!!!! osa2

Ystävältäni saatu saksankurjenkiekka on yksi pihani feivöriteistä (niin, no sanos mulle sitten mistä kukasta sää et tykkäis, kysyis joku?). En vaan lakkaa ihailemasta tuota ihanuutta. Vaarin tossuksi joku sitä kutsui ja sillä nimellä olen sen itsekin toisille esitellyt. Se kukki heti ensimmäisenä keväänä ja vei mun sytämen mennessään. Sitä vaan oon pikkusen ihmetellyt että miksi se kukinnan jälkeen tuppaa ruskistamaan lehtiänsä. Pitäiskö sitä kastella vai antaa lannoitetta tai jotain. Sitä ei ole mukava katsella semmoisena rönttäpellenä kun kukkien kukoistus on ohi. Varsinkin kun se on tuossa ihan esillä kun pihalle ja ovelle tullaan.
Olen tässä päivänä muutamana ihmetellyt tuota vaaleata iiriksen nuppua että mikä ihme iiris se on. Sitten tänään kun tulin kotio meinasin lentää pyrstölleni nähdessäni tuon KUKAN. Mulla ei ole minkäänlaista muistikuvaa että oisin ostanut tommosen alun. Eikä sitä paitsi löytynyt minkäännäköistä todistusaineistoakaan, lippusii tai lappusii mistään, joka olisi valaissut mustaa-aukkoa aivoissani. Niinpä mää sit taas kyselen tyhmii, et mitä mää oon menny tekemään. Siis tietääkö joku mikä tää on ja onko se iiris vai nou ja jos ei nii mikä????

Mutta en oo YHTÄÄN PAHOILLANI kun se tuossa niin kauniisti kukkii, tää oli vaan niin kauhian suuri ja ilonen yllätys kun en osannu mitenkään varautuu sitä vastaanottamaan.

Pikkuiiriksiäkin mulla on, mutta niiden kuvat oli niin huonoja ja ylivalottuneita etten nyt viitti niitä tähän laittaa. Tarttee opetella säätelemään kameran valotuksii paremin, mut tähän hätään ei taija onnistuu. Mut jos semmonen ihme täs nyt joku päivä tapahtuu niin palataan sit asiaan sen tiimoilta.

Vielä olisi tarjolla jokunen erivärinen iiriksennuppu ja laittelen siitä postia lissee kun jotain tapahtuu.

2 kommenttia:

  1. Eka ihanuus näyttää vanhalta arvokkaalta lajikkeelta saksankurjenmiekka Gracchukselta. Mulla oli myös tuo pihallani tänne muuttaessani, ja sain sen häviämään - arvaa harmittako... ehdin antaa siitä jakopalan niin ehkä kinuan nyt palaa saajalta takaisin : )
    Kasvi on tosi hieno ! Taatankurjenmiekka on vähän samannäköinen, mutta likaisemman keltainen.
    Iirikset on niiin ihania !

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentista ja tiedoista. Harmi että hävitit oman gracchuksesi toivottavasti saat uuden alun siltä kenelle sitä annoit.

    VastaaPoista