sunnuntai 5. kesäkuuta 2011

Pelkkää tulppaania

Hoksasin tuossa etten ole postannut paljoa ollenkaan kevään tulppaani kuvia, vaikka harva se päivä olenkin niiden edessä kyyköttänyt. Laitan tässä nyt muutamista parhaimpia kuvia. Täytyy vähän vielä etsiä josko löytyisi lisää ja laittaa toinen osio joku päivä.
Ice Cream

Tämä on varmaan ihanin tulppaani kokopihassa. Tilasin niitä toissa syksynä 10 kapaletta. Yksi sipuli ei tehnyt kukkaa viime keväänä ja tänä keväänä näkyvissä oli vain viisi, mutta kyllä ne on ihania.

New Desina

Samana syksynä istutin nämäkin tulppaanit ja näyttävät kaikki olevan hengissä. Nämä ovat aika korkeita tulppaaneja verrattuna Ice Creamiin, joka ehkä on vain parinkymmenen sentin mittainen, nämä melkein puoli metriä.
Angelique

Tästä Angeliquestakin pidän erityisen paljon. Minulla oli tätä ripsureunaisena, mutta omaa huolimattomuuttani 'tapoin' ne kun en heti istuttanut niitä takaisin maahan kun nostin ne ylös. Viime syksynä korjasin virheen ostamalla uudet sipulit, mutta pitää koittaa löytää sitä ripsureunaista vielä lisäksi.

Näyttää siltä että jotkin toissa syksynä istuttamani tulppaanit ovat hävinneet kuin piaru saharaan. ;) Se tietää sitä että syksyllä on lisää sipulikukkapussukoita kuopattavana. Tai ei pussukoineen vaan siis ne sipulit kuopataan. Ois tietysti kivaa jos löytyisi jotain uutta ja jännää.

6 kommenttia:

 1. Sama homma, multa meni tulppaanit ohi ja samoin melkein kävi orvokeille tänä vuonna.
  Tuota Angeliqueta mullakin on ja se on aivan ihana.

  VastaaPoista
 2. Melkeen sain sydärin ja ainakin henki salpautui...niin ovat ihania noi kuvat! Kyllä tässä alkaa kallistua tulppaanien puolelle väkisinkin, vaikka aikaisemmin oon "digannu" ruusuja... Kaunista, kaunista...

  VastaaPoista
 3. Tuija: Kyllä. Angelique on niiiiin ihana. :) Lissää mulle kiitos. Saas nähä minkämoinen sipilukukkahulluus syksyllä iskee, kun nytkin tuntuu että ihan joka rakoon varmala laitan mihin vaan mahtuu. :)

  Paksu Leidi: Kyllä mullakin on ollut sydän sykkyrällään noitten tulppaanien kanssa. En saa tarpeekseni niistä. Joka päivä kävin ihailemassa ihan läheltä ja kuvaamassa. Ihan linssilude oon ollu paitsi että kameran toisella puolella.

  Mää tunnustan etten koskaan oo halunnu pihalleni ruusuja, koska ne on niin 'vaikeita'. Rivitalonpihaan sai lahjaksi ja mää menetin hermoni niitten kirvojen suihkutteluitten takia. :=I

  VastaaPoista
 4. Öu Nöu..??? Mä tarkotinkin sellasii ruusuja, pensasruusuja, jotka menestyy Torniota myöten (mitään nimiä en nyt muista..tietty..). Ehkä ne on helpompii kasvattaa. Tässä meidän naapurustossa on ihana suurikukkainen vaaleenpunanen pensasruusu, todella upee!! Ei sille ole tehty mitään 15 vuoteen ja se on tosi kaunis...ja tuoksuukin ihanalle...

  VastaaPoista
 5. Voi ihme, kylläpä ovatkin ihania nuo Ice Cream ja Angelique -tulppaanit! Minulla on ollut vain yhtä kerrottua lajiketta ja se ei kestänyt kuin sen yhden kevään. Nyt on enää tullut pelkkiä lehtiä, kukista ei ole tietoakaan. Täytynee ensi syksynä yrittää uudelleen jotain kerrottua, on nuo kyllä niin kauniita!

  VastaaPoista
 6. Kuusirannan emäntä: Se on harmi noitten tulppaaninsipuleitten kanssa kun ei etukäteen tiedä jaksaako ne kukkia muuta kuin yhden kerran. Istutin muuripenkkiinkin kolmenlaisia tulppaaneita ja tänä keväänä sieltä ei noussut yhtään kukkaa. :(

  VastaaPoista