torstai 9. kesäkuuta 2011

Lisää tulppaania

Kaivelin lisää noita tämän kevän tulppaanikuvia ja tässä muutamia otoksia.Golden Apeldoorn

Tämä tulppaani on ollut tosi kiitollinen kukkija. Istutin sipulit 2009 syksyllä, niinkuin monet muutkin tulppaaninsipulit pihassani. Silloin minuun iski oikein kuume kun piti saada lisää tulppaaneja ja ostinkin aikas monia. Keltainen on kumminkin väri jota pihassani on säästeliäästi, jotenkin se ei iske minuun niinkuin vaaleanpunainen, liila ja sininen. Mutta tästä tulppaanista olen kyllä tykännyt, varmaan senkin takia kun jaksaa kukkia.
Stocholm

Tämä tulppaani on ensimmäisiä pihaan istuttamiani ja yhä vain kukkii. Talo valmistui....öh...tuota noin kuusi vuotta sitten, vai miten se nyt oli. Kumma domestos iski, ollanko asuttu tässä nyt kuusi vai seitsemän vuotta?? No enivei kumminkin. Sain tämän tulppaaninsipulit äidiltäni, öööh siis muistaakseni....?! Nyt olisi aika vähän pöyhiäpaikkaa jossa ne kasvavat, koskapa se nurkkaus tuosta penkista jäi ruokkoamatta viime syksynä ja siinä kasvaa heinää, mutta en ole raaskinut koskea siihen ennenkun kukat ovat kukkineet. Kukka on tosi vaikea kuvattaa väriltään. Siitä tulee jotenkin räikeä kuvassa, mutta on todellisuudessa rehellisen punainen ja kaunis tietenkin. Istutin sipulit hopeahärkin joukkoon, ajatuksena että sieltä hopean ja valkoisen seasta tulisi punaiset kukat, mutta nehän ei kukkineetkaan samaan aikaan, tietenkään höh. Tarttis kai vähä ajatella enste....lisää.Cool Crystal

Ensimmäinen kuva on vielä viime vuodelta. Istutin noita tulppaaneja kymmenen kappaletta armon vuonna 2009, mutta tänä keväänä sieltä ei noussut kuin yksi ainoa kukka. Tämä olisi NIIIIIN ihana tulppaani, mutta valitettavasti ei jaksa kukkia kuin pari vuotta. En tiedä tarttisko jotain extra hoitoa ja lannoitusta jotta saisi jatkamaan kukintaansa useamman vuoden.

Nyt on alkanut kukkimaan iirikset. Mulla on pihassa niitä kuutta eri plaatua. Yhenlainen hullutus sekin oli kun niitäkin piti saaha lisää. Niitäkin on niin ihania, että en panis pahakseni tutustua useampiinkaan eri värisiin siltä saralta. Tietenki sillä edellytyksellä et ois paikat mihin pistää. Se vaatis jo uuden kukkapenkin tekoa. Ja kukakohan se aatteli tänne muuttaissaan et ihan helppohoitosta pihaa ja ei montaa kukkapenkkiä...... Ruokahalu kasvaa syödessä ja kukkapenkit sitä mukaa kun edelliset täyttyy......

2 kommenttia:

  1. Kauniita tulppaaneja, mulla ovat jo kukkineet, paitsi yksi tumman liila oli pulpahtanut jostain kukkapenkkiin, huomasin eilen.
    Kukkapenkkien teko on joskus tosi työlästä, kun pitää miettiä paikkaa ja kaivaa ja roudata pois maata ( ainakin meillä) kun on niin savista ja taas sitten listätä multaa. Huoh..olisi pitänyt aikanaa perustaa muutama iso penkki, mutta....senpä takia mulla on oikeestaan vaan yksi iso pionipenkki, jossa tosin kyllä kasvaa muuakin ja sitten pari pienempää.Siihen laitan daaliat, kun sen saanut tänäkään kesänä tehtyä erillistä penkkiä, vaikka keväällä niin uhosin.

    Loistavan kaunista ja lämpöistä kesäviikonloppua sinulle Santra.

    VastaaPoista
  2. On sitä oppinut tykkäämään simppeleistä Apeldoorneista, kun ne kukkivat vuodesta toiseen aina vain ja kaiken kukkuraksi lisääntyen. Uskollisuus on noussut minun arvoasteikossani kärkeen, hienostelijat ja huithapelit jäävät nykyisin auttamatta kakkosiksi. Kauniitahan ne kyllä ovat sen kerran, kun niitä pääsee ihailemaan. :)

    VastaaPoista